17.8 C
Skopje
18.6.2021 - 8:38

Ознака: чекор

Чекор нанапред или пак во расчекор

Освен посетата на португалскиот министер за надворешни работи и еврокомесарот за проширување, како „активност за поддршка на македонските евроинтеграции“, во Скопје доаѓаат и министри...

Чекор кон интеграција, два кон дезинтеграција

Дали ситуацијава со Макрон значи дека станува збор за недоразбирање или иницијативата Брдо-Бриони го губи ротирачкото менторство на големите сили, времето ќе покаже. Но...

Иновациите се единствениот чекор напред

Како резултат на пандемијата на ковид-19, економиите во САД и во Европа се подготвуваат за отворање голем број работни места. Новоизбраниот претседател на САД,...

МПЦ-ОА пред голем чекор и големо дело

Патријаршијата во последната изјава навести дека нејзината намера е да се постигне единство на православните верници во Македонија. Засега нема детали како би можело...

Првиот чекор, сепак, е најтежок

Веб-платформата не е тешка за користење ако се следат упатствата. Родителите, наставниците и учениците имаат можност да ја тестираат плат­формата за учење на далечина....

ФИФА го активира првиот чекор

Свет­ска­та фуд­бал­ска фе­де­ра­ци­ја (ФИФА) на­ред­ни­те де­но­ви ќе поч­не со па­ке­тот, како своевиден прв че­кор за фи­нан­си­ска по­мош на 211-те зем­ји-член­ки по­го­де­ни од пан­де­ми­ја­та на...

САД и Иран на чекор поблиску до војна

САД во воздушен напад го убија вториот најмоќен човек во Иран, а Техеран веднаш најави жестока одмазда. Најновата ескалација опасно ги приближува двете земји...

Направен е првиот чекор, треба уште многу

Одбележувањето на 25-годишнината од постоењето на Хелсиншкиот комитет за човекови права е одличен повод за анализа што е направено досега на тој план и...

Необична мисија за спас на шумите во Индонезија

Жител на село во Источна Јава започна необична мисија за да ја подигне свеста за зачувување на шумите: тој ќе изоди 800 километри до...