23.7 C
Skopje
17.7.2019 - 13:00

Ознака: чекан

Уништување на стресот со чекан во „собите за гневот“

Во подземна соба наречена „Акс Рејџ Румс“ во Аман, Јордан, луѓето се ослободуваат од нивните фрустрации уништувајќи ги со чекан старите телевизори, принтери, компјутери,...

Судски или политички чекан ќе удри врз СЈО

Факт што никој не го оспорува е дека СЈО е правен субјект, создаден како резултат на политички договор. И цело време од неговото постоење,...

Меѓу чеканот и наковалната

Државата е ставена во една обесправена ситуација, во која токму преку нејзиниот грб грубо се кршат нормите на меѓународното право на сметка на апсолутната...

Помеѓу чеканот на „меѓународната“ и наковалната на законитоста

Ние, како граѓани на оваа земја, која во меѓународната политика е дел од групата мали држави, за жал мораме да разбереме дека во дипломатијата...