7 C
Skopje
22.2.2019 - 22:00

Ознака: Чедо Јакимовски

Се подготвува спомен-соба на поетот Чедо Јакимовски

Организацијата на познатата поетска манифестација „Лесновски ѕвона“ ја презеде Музејот на градот Кратово Зборникот „Поетите за Чедо“, кој беше промовиран на крајот од минатата година...

(Непрепознаени) столбови

Деновиве се одржаа единаесеттите поетски средби на „Лесновски ѕвона“ во чест на поетот Чедо Јакимовски. Една од неговите најубави и воедно најтревожни песни го...