11.8 C
Skopje
17.10.2021 - 9:34

Ознака: чаршија

Старата битолска чаршија во „карантин“

Последиците од пандемијата на ковид-19 ги погодија сите граѓани во државата, но, сепак, коронавирусот најтешко ги погоди дуќанџиите во Старата битолска чаршија. По неколку...

Чаршијата никогаш попразна и со најмал промет досега

Кичево Ни најстарите трговци не паметат толку слаб промет на кичевската чаршија како овој годинава. Ако претходните години вриеше од луѓе, оваа година сѐ е...

Еден од најегзотичните дуќани во чаршијата

Во уличката (Евлија Челебија) сѐ уште лебди правта од калдрмата од пред некогашното кино „Напредок“, а дуќанот е преполн со стари инструменти. Но и...

Проект за реконструкција на Старата чаршија

Прилеп Општината Прилеп подготви идејно решение за реконструкција на Старата чаршија. Планирано е нејзината реализација да почне кон крајот на август. Таа предвидува и изградба...

Пропаѓаат плочките на плоштадот „Филип Втори“ и калдрмата во чаршијата

Автомобили и камиони влегуваат преку плоштадот и во чаршијата, тврдат луѓе од еснафот. Никој не може да ги спречи несовесните, а штетите се навистина...

Звуците на чаршијата по 12-ти пат ќе го заживеат најстарото градско...

„Звуците на чаршијата“ е мултимедијална и мултикултурна манифестација, која годинава се одржува по 12-ти пат и има за цел да потсети на заборавената традиција,...

Аманетот на хероите

Затоа е добро кога на 9 мај претставници на политичките партии и функционери ќе говорат или оддаваат почест во спомен на загинатите, да се...