Ознака: Чарлс Гарет

Амбасадорите Бејли, Гарет и Пломп го чистеа кејот покрај Вардар

Под мотото „Исчисти, Твитни“ денеска се одржа волонтерска еко-акција за чистење на кејот покрај Вардар, со која беа опфатени патеките и бреговите од двете...

Гарет: Решение за спорот со името е централно безбедносно прашање за...

Решение за спорот со името е централно безбедносно прашање за целиот регион, и за западните земји заедно со Велика Британија, изјави британскиот амбасадор во...