11.8 C
Skopje
19.10.2021 - 10:46

Ознака: Чарли Чаплин

Месец на незаборавни филмови со „Малиот скитник“ на големиот Шарло

Јазикот што го говорат јунаците во филмовите може да биде најразличен, може да биде и без говор, со пантомима, а може да биде и...

Чарли Чаплин не личел на себе

На врвот на неговата кариера, Чарли Чаплин се пријавил во „Натпревар за сличност со Чарли Чаплин“, кој бил одржан во Сан Франциско. Меѓутоа, тој...

Кармен Чаплин ќе го режира „Чарли Чаплин, човек на светот“

Режисерката, продуцентка и актерка Кармен Чаплин ќе го режира театралниот документарен филм „Чарли Чаплин, човек на светот“, во кој ќе внесе еден досега многу...

Чарли Чаплин, трите прасиња и Брамс

Насловот на оваа музичка приказна можеби изгледа чудно и збунувачки, но не е случаен. Има една нишка што ги поврзува Чарли Чаплин и трите...