11.8 C
Skopje
23.10.2021 - 9:41

Ознака: цук

Заврши големата меѓународна вежба во организација на НАТО и Центарот за...

Попладнево (23.04.2021), заврши големата меѓународна вежба „Северна Македонија 2021“ во организација на НАТО ЕАДРЦЦ – Евроатлантскиот Центар за координација на одговор при катастрофи (EADRCC)...

Теренски активности на првата цивилна НАТО вежба во Македонија

Денеска на терен, на две работни точки медиумските претставници на повеќе странски држави присуствуваа на реализација на вежбовното сценарио „Северна Македонија 2021“, а и...

Ветерот го отежнува гаснењето на пожарот кај Велес

Пожарот покрај пругата Скопје-Велес, поточно пред ЖС-Рајко Жинзифов кај село Сл'п, во 13 часот е ставен под контрола во горниот фронт, додека во долниот...

Шумскиот пожар кај Велес зафати површина од околу 200 хектари

Пожарот кој изби во текот на вчерашниот ден покрај пругата Скопје-Велес, поточно пред ЖС-Рајко Жинзифов кај село Сл'п, зафаќа површина од околу 200 хектари...

Локализиран пожарот на планината Готен

Локализиран е пожарот во атарот на селото Владимирово во општина Берово, на планината Готен, додека забележани се помали интервенции во однос на другите градови,...

ЦУК: Нов пожар во Ветерско, состојбата генерално смирена

Кон пожарот во месноста Ветерско, меѓу Скопско и Велешко, упатени се територијални противпожарни единици, по дојавата што ја добил Центарот за управување со кризи,...

Активни четири пожари, ублажена забраната за движење во шуми

Од вчера целосната забрана за движење во шумите не важи за физички и правни лица кои имаат итна и неопходна потреба за движење во...

Ангелов најави ублажување на забраната за движење во шумите

Јавното претпријатие „Македонски шуми“ ја ублажува забрана за движење во шумите, односно физичките и правни лица кои имаат потреба да се движат во природа,...

Пожарот кај Раовиќ сѐ уште е активен, откако ветерот го разгори...

Пожарот кај село Раовиќ, во општина Сарај сѐ уште е активен на недостапен терен кон сртот на планината Осој. Во текот на вчерашниот ден,...

Три активни пожари, се забележува чад кај Сарај

Моментно има три активни пожари. Пожарот кај село Раовиќ во Сарај сѐ уште е активен и утрово се забележува чадење на сртот од планината...