38.8 C
Skopje
27.7.2021 - 20:33

Ознака: црно-бели фотографии

Фотографии за природниот свет кој исчезнува

Фотографиите на Ник Бранд секогаш се поврзани со природниот и животинскиот свет кои можат да бидат уништени од човештвото. Бранд вели дека „луѓето сè...

Фасцинантни црно-бели фотографии од Италија во 1960-тите

Постојат толку многу фотографи од други земји што ги документираат Италија и Италијанците, од Анри Картие-Бресон до Вилијам Клајн, но фоторепортажата на Бруно Барбеј...