Ознака: Црниче

Улиците Бахаќска и Црниче утре затворени за сообраќај

Нов асфалт ќе добијат улиците Бахаќска и Црниче, а поради градежните активности утре овие две улици ќе бидат затворени за сообраќај. Како што информираат...

Сонил оти во дворот му е закопана икона

Црквата „Св. Петка“ во Црниче има особено интересна историја во врска со донаторството. Еден од жителите на овој скопски крај сонил дека во неговиот...

Поради дефект без вода неколку улици во Црниче

Корисниците од улиците „Димче Мирчев“, „Јордан Мијалков“, „Партение Зографски“ во Црниче и дел од улица Серска и Востаничка од 14 часот ќе имаат прекин...