Ознака: црквата

Црквата во Големо Градиште, Коњух, имала монументален влез

Остатоците од јавни и од приватни градби, кои денес можат да се видат на археолошкиот локалитет, датираат од 6 век, па до почетокот на...

Црквата секогаш во кризи била најсилна

Мене, како човек на црквата, воопшто не ме загрижува правецот во кој ќе одат верата и сите луѓе што веруваат, објаснува најмладиот владика во...

ХДЗ губи поради црквата, синдикатите и „црниот лебед“!

На последните избори станува појасно дека третата политичка опција во Хрватска добива сѐ повеќе гласови Двете најголеми хрватски партии ХДЗ и СДП, на последните европски...

Нема случајност во синхронизираните атаки против црквата, народот, јазикот…

„Нова Македонија“ уште пред еден месец напиша дека вистинската адреса за решавање на канонскиот статус на МПЦ-ОА е Вселенската патријаршија, и тоа токму во...