16.8 C
Skopje
13.6.2021 - 19:19

Ознака: Црквата „Св. Петка“

Сонил оти во дворот му е закопана икона

Црквата „Св. Петка“ во Црниче има особено интересна историја во врска со донаторството. Еден од жителите на овој скопски крај сонил дека во неговиот...