4.2 C
Skopje
29.11.2020 - 23:34

Ознака: црвен крст

Црвениот крст ја одбележува „Неделата на промоција на хумани вредности“

Црвениот крст на Република Северна Македонија - Општинска Организација Кисела Вода повторно се вклучува во акција за одбележување на „Недела на промоција на хумани...

За шест месеци собрани 20.692 единици крв, 165 единици тромбоцитен концентрат...

Во првите шест месеци од ова година вкупно се собрани 20.692 единици крв, 165 единици тромбоцитен концентрат и 61 единица конвалесцентна плазма, велат од...

Црвениот крст од Кичево и УСАИД во служба на хуманоста

Откако пред околу три месеци Општинската организација на Црвениот крт од Кичево, во соработка со УСАИД, на повеќе семејства од општината кои се од...

Организирана крводарителска акција во Кичево

Во организација на ОО на Црвениот крст од Кичево и Институтот за трансфузиона медицина од овој град, во просториите на Црвениот крст беше организирана...

Мобилниот тим на Црвениот крст опслужи 170 стари и хендикепирани лица...

Волонтерите на општинската организација на Црвениот крст од Кичево, во текот на април и мај, кога во земјава се води беспоштедна борба за намалување...

УСАИД додели 330.000 долари за македонскиот Црвен крст

Соединетите американски држави, преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД), доделија дополнителни 330.000 американски долари за справување со ковид-19 во земјава преку грант...

Ковид-19 го зголеми бројот на граѓани на кои им е потребна...

ИНТЕРВЈУ: СУЗАНА ТУНЕВА ПАУНОВСКА, СЕКРЕТАРКА НА ЦРВЕН КРСТ Човечката солидарност и хуманост се многу важни вредности, кои е неопходно да се покажат на дело во...

Црвен крст со дополнителни мобилни тимови ќе помага на ранливите граѓани

Преку активирање на дополнителни мобилни тимови за поддршка на ранливи категории граѓани и обезбедување на неопходни материјали за Клиниката за инфективни болести во Скопје,...

Општина Карпош организира хуманитарна помош за 30 најранливи домаќинства

Општина Карпош организира хуманитарна акција за 30 најранливи домаќинства. Како резултат на кризната ситуација со ковид-19, локалната самоуправа ќе обезбеди прехранбени продукти и средства...

Аеродром подели заштитни маски и ракавици во Пензионерскиот дом и СВР...

Мобилни тимови на Општина Аеродром и Црвен крст денеска им поделија заштитни маски и ракавици на станарите на Домот за стари „Аеродром“, како и...