Ознака: црвенкапа

Велешкиот театар со „Црвенкапа“ во Прилеп

Театарот „Јордан Х.К-Џинот“ од Велес денеска, во народниот театар „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, со почеток во 19 часот, ќе го отвори театарскиот фестивал за...

Велешкиот театар со „Црвенкапа“ во Прилеп

Театарот „Јордан Х.К-Џинот“ од Велес, в петок, 31 мај, во Народниот театар „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, со почеток во 19 часот, ќе го отвори...

„Црвенкапа“ во нова продукција премиерно во Велешкиот театар

Театарот „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ од Велес денеска напладне за организирана посета од ученици премиерно ја изведе претставата „Црвенкапа“ адаптирана од Сашо Димоски и во...