Ознака: цироза

Пациентите со цироза на црниот дроб имаат голем ризик за смртност...

Eдна третина од пациентите со ковид 19 имаат нарушена црнодробна функција, а оние кои имаат цироза на црниот дроб за 32 отсто имаат поголеми...