Ознака: цивилна заштита

Владата ќе бара од НАТО да се активираат механизмите за цивилна...

Владата ја одржа својата 31. седница на која беа усвоени записниците од 13 и 14 состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна...

Спасовски: Цивилната заштита е од примарно значење за државата

Системот за цивилна заштита не е сегмент од маргинално значење, туку, напротив, примарна задача на секој институционално уреден систем е да изгради и да...