Ознака: цетиње

„Зошто остануваме во провинција“ премиерно во Цетиње

Претставата во режија на Благој Мицевски ќе биде одиграна вечерва на сцената на Кралскиот театар - Зетски дом „Зошто остануваме во провинција“ е насловот на...

Македонските питулици ги одушевија фолкористите од Европа

Покрај одличните настапи фолклористите од КУД „Рацин“ Кичево, на фестивалот во Црна Гора ќе останат запаметени и по македонскиот специјалитет, питулиците, што беа изложени...

КУД „Рацин“ Кичево на Меѓународен фолклорен фестивал во Цетиње

Како единствен претставник од Македонија, КУД „Рацин“ Кичево, учествуваше на дванаесеттиот Меѓународен фолклорен фестивал во Цетиње, Црна Гора, каде зедоа учество фолклорни друштва од...