20.8 C
Skopje
15.6.2021 - 15:56

Ознака: централноафриканска република

Портрет на Константин Плевнеш во Централноафриканската Република

На интернационалниот фестивал на фотографија што се одржува во Банги, главниот град на Централноафриканската Република од 17 до 20 септември, ќе се презентира авторски...

Повеќе од милион деца страдаат во Централноафриканската Република

Две од секои три деца во Централноафриканската република имаат потреба од хуманитарна помош. Илјадници од нив се наоѓаат во рацете на вооружени групи или...