Ознака: централен регистар

Реакција од Централен регистар по изјавата на Нури Бајрами за ИВЗ

По однос на денешната изјавата на Нури Бајрами од ДКСК поврзана со незаконитости и злоупотреба на финансиски средства на ИВЗ, меѓу другото беше наведено недоставување...

ИВЗ пет години не доставила извештај за работењето до Централниот регистер

Исламската верска заедница пет години не доставила извештај и годишна сметка до Централниот регистар. Како што информираше Нури Бајрами од Државната комисија за спречување корупција,...

Централен регистар ќе го продолжи рокот за поднесување годишна сметка

Согласно барањата пристигнати до Централниот регистар меѓу кое и од Комората на сметководители, со кои се бара одложување на рокот за доставување на годишна...

Отказ за вработениот во Централен регистар кој им се закануваше на...

Емил Јакимовски, кој деновиве беше прозван во јавноста поради закани кон две новинарки, доби отказ од Централниот регистар поради суштествени повреди на одредбите од...

Прилепчани се информираа за дејноста на Централниот регистар

Акцијата „Отворени денови“ што ја спроведува Централниот регистар денеска се реализираше во Прилеп, на која граѓаните се информираа за дејноста на институцијата, како и...

Поднесено обвинение за злоупотреба на службена положба во Централниот регистар

Основното јавно обвинителство Скопје поднесе обвинителен акт против четири лица, од кои едно се товари за кривично дело – Злоупотреба на службената положба и...

Финансиската полиција го приведе Андреја Поповски, ексдиректор на Централниот регистар

Финансиската полиција, со асистенција на МВР, денеска го приведе Андреја Поповски, поранешен директор на Централниот регистар. Поповски таму беше директор од 2014 до 2017...

Се воведува регистар на вистински сопственици на фирми

Од први октомври следната година секое физичко лице при иницијална регистрација во Централниот регистар ќе потпишува и изјава за сопственост на удели во други...

Македонија ќе добие регистар на вистински сопственици на фирми

Македонија ќе добие регистар на вистински сопственици. Од 1 октомври следната година секое физичко лице при иницијална регистрација во Централниот регистар ќе потпишува и...

Македонија ќе претседава со Светскиот корпоративен регистарски форум 2019

Република Македонија и Централниот регистар по работните сесии предвидени во агендата на Светскиот корпоративен регистарски форум - ЦРФ 2018 и по одржаното Генерално собрание...