Ознака: Центар

Општина Центар поставува заштитни нанофилтри во детските градинки

Од Општина Центар информираат дека започнале со поставување заштитни нанофилтри на прозорците на сите 11 детски градинки под надлежност на општината. Досега филтри се...

Центар иницира измена на Законот за градежно земјиште

Општина Центар преку анализа на законското решение, а во рамките на овластувањата со што врши работи за располагање со градежното земјиште, до Министерството за...

Започна изградбата на новата градинка „Пролет“ во Центар

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, заедно со министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, амбасадори и други гости, денес присуствуваа на поставувањето...

Паркинзи од една страна, урбана опрема од друга – а пешаците...

По иницијатива на градоначалникот, со поддршка на претставници од сите советнички групи од Советот, поднесено е барање за затворање на улицата Боемска 2 за...

Позорникарите им ги враќаат мирот и безбедноста на граѓаните

Општина Центар Од Општина Центар информираат дека маалските полициски службеници се враќаат. За влијанието на полициските службеници во населбите пред граѓаните што живеат околу ООУ...

Наградени првенците на генерацијата од основните училишта во Центар

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, им додели пофалници и вкупно 105.000 денари на осум првенци на генерацијата од основните училишта во општината Центар....

Уредување на зеленилото во Центар

Во рамките на пролетната работна акција што изминатите денови се спроведува на територијата на општината Центар, активностите на екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ се...

За неколку дена санкционирани 132 непрописно паркирани возила во Центар

Јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“ и Општина Центар, во соработка со сообраќајната полиција во Скопје, санкционираа 132 непрописно паркирани возила што го попречувале...

Ќе се одбележат 70 години од раѓањето на Горан Стефановски

Општина Центар соопшти дека денеска ќе одбележи 70 години од раѓањето на еден од најголемите македонски драматурзи и писатели, Горан Стефановски. По тој повод, во...

Реконструкција на неколку улици во Центар

Во насока на зголемување на безбедноста на пешаците и велосипедистите, вклучувајќи и нормализирање на сообраќајот во Дебар Маало, од денеска започнува реконструкција на три...