Ознака: Центар за јавно здравје

Д-р Олумчев: Додека граѓаните не сфатат дека се одговорни за своето...

Со новите предлог-мерки на Комисијата за заразни болести намерата беше да се поттикне процесот на вакцинација кај граѓаните. Меѓутоа, во Македонија и општо на Балканот,...

Во Битола отворена лабораторија за тестирање на ковид-19

Во Центарот за јавно здравје во Битола почна со работа лабораторијата за молекуларна дијагностика во која ќе се вршат тестирања за ковид-19. Лабораторијата е донација...

Утре ќе се знае колкумина од Центарот за јавно здравје во...

Центарот за јавно здравје во Велес продолжува со нормална работа. Откако во дел од медиумите излегоа информации за наводно затворање на пунктот за земање...