30.8 C
Skopje
21.6.2021 - 15:49

Ознака: Цените

Исцрпувачки маратон меѓу цените и стандардот

Само во изминатиов период, меѓу другите, месната индустрија најави покачување на цените на своите производи од 20 до 40 отсто, цената за маслото веќе...

Вртоглаво растат цените на вакцините

Трговската војна во фармацевтската индустрија, во која секоја компанија се бори за местото на пазарот за снабдување со вакцини против ковид-19, придружена со „климата“...

Психозата на толпа станува сѐ повидлива

Сите постојано сме изложени на сѐ и сешто, па затоа хаосот е рационален, но главно е како да се преживее. Тоа е израз на...

Дали ни претстои период на низок раст на цените?

Тековните предвидувања на многу банки, централни банки и други институции укажуваат дека инфлацијата нема да биде проблем во блиска иднина. Меѓународниот монетарен фонд (ММФ)...

Цените на становите се вратија на максимумот од пред десет години

Статистички има зголемена продажба на станови и раст на нивните цени, но податоците на Народната банка покажуваат дека цените на недвижностите го достигнаа нивото...

Цените на авиобилетите може да се зголемат поради физичката дистанца

Меѓународното здружение за воздушен сообраќај (ИАТА), телото што ги претставува светските авиокомпании, беше против воведувањето празно средно седиште поради штетата што може да ја...