Ознака: Цената

Која е цената на неодговорноста

Ако се стремиме да станеме европски град, со сите атрибути што со себе ги носи таквиот статус, тогаш мора да постојат и системи и...

И ѓубривата ја пумпаат цената на храната

Светските аналитичари велат дека покрај скокот на глобалните цени на храната на рекордно ниво во последните десет години, зголемувањето на цените на ѓубривата дополнително...

Ќе повлече ли падот на цената на нафтата и други поевтинувања

Пад на цените четири недели по ред не е забележан од март минатата година. Во минатото, секое покачување на цените на нафтените деривати се...

Како да се заузди инфлаторната спирала

Во последниве 14 месеци цената на бензините се зголемила за 21,5 денар, додека цената на дизелот за 17 денари. Како овие нагорни трендови на...

Коронавирусот продолжува да ја тресе цената на нафтата

Први на удар од поскапувањето на бензините се транспортерите, бидејќи услугата што ја обезбедуваат е директно зависна од цената на горивата, така што се...

Што ќе се случува со цената на златото?!

На секоја нестабилност или неизвесност, златото реагира така што ја покачува својата вредност. Во текот на неизвесни и матни времиња, неговата вредност секогаш значително...

Пандемијата ја зголеми цената на златото

Додека граѓаните на Турција позајмуваат од банките за да купат злато, во Србија владее големо интересирање за земање кредити за купување станови Побарувачката на златото...

Цената на горивата повторно во нагорна линија

Дополнителната акцизата за горива во висина од три денари е антикризна мерка и во случај на зголемување на цената на нафтата истата таа ќе...

Во Европа пораст, во Македонија намалување на цената на становите

Познавачите велат дека, со оглед на трендот во Европа и недостигот од материјали што се користат во градежништвото, се очекува во следниот период да...

Цената на животот

Брзината на ширењето и убиственоста на новиот коронавирус ги принуди државите и владите на релативно брза акција. Сепак, без оглед на дневната политичка реторика...