Ознака: цеде

Ново цеде на Трпчески под етикетата на „Оникс“

Престижната британска етикета „Оникс“ го издаде нajновото самостојно компакт диск-издание на нашиот пијанист од светски глас Симон Трпчески, насловено „Сказни од Русија“. По големиот...

Ќе ме радува ако „Свирете ја зајди зајди“ ви ги разубави...

Покрај 14-те вечно зелени мелодии, на цедето има и една понова композиција, „Носталгија“, напишана лично за мене од мојот пријател и колега Бедрија Синаноски-Беџо Познатиот...

Прво цеде на македонскиот композитор Вулнет Таири

Македонскиот композитор, Вулнет Таири, неодамна го објави својот прв компактен диск, на кој се сместени пет композиции за различен инструментален состав како избор од...

Објавено авторското цеде „Диптих“ на Трандафиловски

Изминатата недела, под етикетата на издавачката куќа „Метие“, беше објавен најновиот авторски компакт-диск на композиторот Михаило Трандафиловски, насловен „Диптих“. На албумот се сместени камерни...