-4.2 C
Skopje
21.1.2020 - 11:02

Ознака: царство

Охридската патријаршија како титуларна црква на царството

ЗОШТО САМУИЛОВОТО ЦАРСТВО БИЛО СЛОВЕНСКО И МАКЕДОНСКО? (3) По повод 1.000 години од падот на Самуиловото македонско царство (1018 -2018), доктор Илија Велев, како редовен...