Ознака: царовска

Царовска, Филипче и Сугарески ги сослушаа барањата на родителите на деца...

Министрите за труд и социјална политика, за здравство и за транспорт и врски, Мила Царовска, Венко Филипче и Горан Сугарески во Владата се сретнаа...

Филипче и Царовска: Родовата еднаквост е клучна алатка за напредок на...

Министерот за здравство Венко Филипче и министерката за труд и социјална политика Мила Царовска учествуваа на одбележувањето на Светскиот ден на населението, преку дискусија...

Царовска: Ги развиваме услугите за заштита од родово насилство

Министерката за труд си социјална политика Мила Царовска денеска присуствуваше на Конференција на ХЕРА- Асоцијација за здравствена едукација и истражување, на тема „Финансиските импликации...

Царовска: Со пензиската реформа се стабилизира системот

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска присуствуваше на 11-тата регионална средба на директорите од пензиските фондови и заводи од поранешна Југославија, Албанија...

Од среда почнува поднесувањето барања за новите права од социјалната реформа

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска на прес конференција ги повика сите лица коишто се во социјален ризик, од среда да...

Царовска: Тамара е нашиот морален победник, нашата гордост

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и заменик министерот за култура Владимир Лазовски, беа претставници на Владата кои вчера со граѓаните на...

Со инвестирање во градинките до квалитетен ран детски развој

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска во Женева учествуваше на Регионалниот форум на УНЕЦЕ 2019: Врсничко учење за одржлива иднина. Таа...

Царовска: Борбата за правата на жените е европска, но и светска...

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска учествуваше на 63-та сесија на Комисијата за статусот на жените на Обединетите нации, тело посветено на...

Царовска: Со социјалната реформа ги извлекуваме семејствата од долготрајна сиромаштија

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска присуствува на Регионална конференција во Љубљана, на која говореше на панел дискусија посветена на „Структурните реформи...

Нема да се толерира насилство врз жените и децата

Вицепремиерката и  министерка за одбрана Радмила Шекеринска и министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, денеска посетија еден од шелтер центрите во кои...