Ознака: Христовото воскресение

Велигден дваесет века го преобразува човештвото

Од тоа кога ќе падне Велигден зависи и датумот на празнување на Вознесението Христово, Спасовден, и на Слегувањето на Светиот дух врз апостолите, Духовден Христовото...