25.8 C
Skopje
19.9.2021 - 19:55

Ознака: христијани

Свети Трифун и свети Валентин христијани со различни култови

Теолозите велат дека и двајцата светители се дел од христијанството, еднакво признаени и кај православните и кај католиците, но за секој од светителите се...

Христијаните го прославуваат празникот Успение на Пресвета Богородица

  Православната Црква на 28 август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица и Нејзината смрт ја нарекува „Успение“ – раскошен термин кој во себе...

По повод навредата на верските чувства на христијаните од страна на...

Живеејќи под постојан стрес и притисок врз неговиот дух, современиот човек, тешко и безуспешно го определува своето место во новата епоха. Од едната страна...

Зошто Христос за едни воскреснал порано, а за други подоцна

Блаже Миневски Може ли христијаните еден ден да се договорат главните христијански празници Божиќ и Велигден да ги слават во ист ден во целиот...

Папата Франциско: Мафијашите не можат да се нарекуваат христијани

Папата Франциско денеска изјави дека членовите на мафијата во Италија во ниту еден случај не можат да се нарекуваат христијани. - Не треба да одиме...