26.1 C
Skopje
24.8.2019 - 21:18

Ознака: Христина Тарабунова

Чергите не се само мртов музејски експонат

Денес кај нас овој занает е во изумирање, а подразбира изработка на черги, патеки, дисаѓи, вреќи, торби, но и делови од облека и постелнинa,...