Ознака: храна

„Банка за храна“ најави акција за подигање на свеста за загубите...

Здружението „Храна за сите – Банка за храна Македонија“ и партнерите ЦБФ Македонија, членки на ВСС Ефект Коалицијата и волонтери од бројни организации, решија...

Роботи служат клиенти во ресторан во Јужна Кореја

Ресторан за бургери во Сеул, главниот град на Јужна Кореја, се разликува од вообичаените ресторани за брза храна затоа што роботи ги служат клиентите. Од...

Русите вршат масовно тестирање на вода и храна за присуство на...

Од 3 септември во сите делови на Руската Федерација се врши тестирање на храна и вода за присуство на коронавирус. Ова денеска го изјави Ана...

АХВ изготви прирачник за безбедна подготовка на здрава храна во предучилишните...

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) во соработка со Организацијата на потрошувачи, изработи Прирачник за оператори со храна во предучилишни установи. Во прирачникот, детално се...

Избувнувањето на заразата во фабриките за храна ја стави Англија на...

Во фабриката за храна „Гринкор“ во Нортемптон, Англија, регистрирани се 292 заразени работници со ковид-19. „Гринкор“ произведува сендвичи и за познатиот трговски синџир „Маркс...

Увозот на храна јаде стотици милиони евра годишно

Од година на година расте зависноста на Македонија од увезена храна и живи животни што, според упатените, е резултат на природните ограничувања на домашното...

„Егзит“ во соработка со Светската програма за храна на ОН

Фестивалот „Егзит“, во партнерство со Светската програма за храна на Обединетите нации, најголемата хуманитарна организација на светот, го почнува проектот „Лајф стрим“, чија цел...

Храната станува прескапа за време на ковид-19?

Подготвил: Дејан Србиновски Рестрикциите од ковид-19 продолжуваат да им наштетуваат на сите аспекти од животот во сите делови од светот, а новото истражување на оваа...

Се фалсификуваат храна и медицински препарати

ПАНДЕМИЈАТА РАЗВИ НОВИ ГРАНКИ НА КРИМИНАЛНИ АКТИВНОСТИ Животот со пандемијата на коронавирусот се чини дека ги измени дури и трендовите со кои се служат фалсификаторите,...

АХВ упати препораки како да се избегне труење со храна на...

Најавата за зголемување на температурите го подигна алармот за заштита на луѓето од можно труење со храна, велат од Агенцијата за храна и ветеринарство...