32.8 C
Skopje
2.8.2021 - 23:37

Ознака: храброст

Пари има, недостига храброст

Граѓаните во банките чуваат 4,7 милијарди евра, средства што може да се инвестираат во различни бизнис-идеи, со кои би се зголемила нивната заработка. Економистите...

Храброст и иновативност за спас на економијата

Економските аналитичари ценат дека иако иновативноста и креативноста во кризни периоди треба да бидат најголеми, кога фокусот на општеството е преполитизиран, тесен е просторот...

Диоген: Го барам човекот

Не знам ништо, освен фактот за моето незнаење Диоген верувал дека општеството не соодветствува со вистината и тврдел дека луѓето се заробени во свет за...

Со нашиот пример сакаме да им помогнеме на другите!

Лицата со посебни потреби секојдневно уриваат бариери и невозможното го прават возможно Восхитувачка е моќта на човековата волја, која понекогаш може да помести и планина....

Храброста е отфрлање на стравот што го носи секој проблем

проф. д-р Кирил Темков Многу е подобро кога се покажуваат храброст и решителност, отколку страшливост и малодушност! Храброста значи отворено да се реши прашањето, а...

Со храброста човекот застанува на страната на доброто

проф. д-р Кирил Темков Колку е подобро кога се покажуваат храброст и решителност, отколку страшливост и малодушност! Храброста значи отворено да се реши прашањето, а...

Заев (не) ја продаде Македонија

Настани, симболи, алузии Неоспорно е дека претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, за дел од македонската јавност е јунак над јунаците, единствен во...

Ние сме „Нова Македонија“

Како прв македонски дневен весник, вграден во темелите на македонската државност, преку кој македонските граѓани ги осознаа своите корени, азбука, јазик, култура, со еден...

Прогресивна папазјанија

Дали не треба да биде првиот чекор да почнат да плаќаат данок тие што воопшто не плаќаат - учесниците во неформалната економија? Откако минатата седмица...