1.8 C
Skopje
23.1.2022 - 12:43

Ознака: храбри

На храбрите и малку им е многу!

проф. д-р Кирил Темков Колку е подобро кога се покажуваат храброст и решителност, отколку страшливост и малодушност! Храброста значи отворено да се застане да се...

Храбри автори што не го штедат времето во кое живееме

Врачени наградите за краток расказ на „Нова Македонија“ Ценејќи го првенствено квалитетот на пристигнатите раскази на годинашниот Конкурс за краток расказ ги избравме најдобрите автори...

Филмови за храбри жени со уште похрабри потези

Фразата „силна жена“ кај нас евоцира одреден сет на слики во нашиот ум. Исто така жените со силни карактери не се секогаш како другите,...

Телеграма до храбрите жени на мојот народ

Некои од нив ќе ги наречат железни дами. Но тој епитет е премногу студен и несоодветен. Железото е ’рѓа во предумисла, а на нивното...