Ознака: хотели

Хотелите на охридско-струшката ривиера подготвени да прифатат бегалци од Украина

Руско-украинската војна ќе влијае негативно врз туризмот во земјава, велат хотелиерите во земјава. Хотелските капацитети на охридско-струшката ривиера се подготвени доколку има потреба да прифатат...

Туризмот со големи потенцијали, но со мала реализација

Туризмот со своите потенцијали кај нас претставува голема можност за македонската економија, која треба да го искористи како катализатор на нејзиниот раст. Треба подготвени...

Авганистанците доаѓаат

Штом ќе пристигнат, на бегалците ќе им бидат направени ПЦР-тест, здравствен преглед и вакцинација против ковид-19. Изборот на хотелите во кои ќе бидат сместени го...

Вакцинираните во Црна Гора добиваат купон за престој во хотели

Владата на Црна Гора ќе им додели туристички купон во износ од 50 евра на сите граѓани постари од 50 години кои ја примиле...

Македонските хотели со специјален попуст за српските туристи

Хотелите во Охрид и Струга ќе понудат поевтини резервации за туристи од Србија до 20% од мај до октомври, во зависност од должината на...

Владата ги донесе протоколите за работа на хотелите во услови на...

На денешната владина седница е донесен протоколот за работа на угостителски објекти за сместување (хотели и други угостителски објекти за сместување) и тој започнува...

Хотелите ќе добијат субвенции за организирање на настани, обуки, семинари

Владата денеска усвои измени и дополнувања на програмата за развој на туризмот за 2020 година со програма за субвенции за кофинансирање на настани, обуки,...

Куманово бара да се донесат мерки за заживување на рестораните и...

Владата во најитна постапка да донесе соодветни мерки, протоколи и препораки за брзо заживување на стопанските субјекти ( хотели, ресторани, кафеани, кафулиња, занаетчиски дуќани...

Хотелиерите во Турција известиле дека ќе ги бркаат настинатите гости

Турските хотелиери ги известиле српските агенции дека ќе ги исфрлаат од објектите сите настинати гости. Српските туроператори како аванс, само во Грција испратиле 4,5...

Сместени 154 луѓе во карантин во хотелите на ЕСМ на Попова...

Сместени се 154 лица во државен карантин во хотелите „Попова Шапка“ и „Славија“ на Попова Шапка, кои се  кои се во сопственост на АД...