7.5 C
Skopje
14.12.2019 - 7:22

Ознака: Холи

Холи – фестивал на бои во Индија

Во Индија започна хиндуистичкиот фестивал Холи, дводневна прослава на победата на доброто на злото, крајот на зимата и почетокот на пролетта. Корените на вестивалот...