-2.3 C
Skopje
27.1.2022 - 8:50

Ознака: хипици

Слоганот „Вклучи се, придвижи се и отфрли ги правилата“ е...

Сите хипици беа поврзани со љубовта кон музиката, омразата кон војната и презирот кон граѓанското општество, кое се задушуваше во својата самобаналност Официјален слоган-мото на...

Хипиците како посебна „нација/генерација вудсток“

Шеесет и пет години рокенрол и 50 години „Вудсток“ Припадниците на хипи-движењето, едни музички хроничари ги нарекуваа „генерација вудсток“, а други, пак, „нација вудсток“. Така...

Посебниот свет и специфичната култура на хипиците

­Шеесет и пет години рокенрол и 50 години „Вудсток“ Хипиците имаа свој сопствен свет, посебен идентитет и карактеристична свест. Во голема мера беа продуховени, масовно...