6.8 C
Skopje
8.12.2021 - 16:48

Ознака: ХИВ

Младите во Штип не се доволно информирани за сексуално преносливите болести

Штипските средношколци се информирани за болеста СИДА, но не и за останатите преносливи болести, покажаа истражувањата Центарот за јавно здравје-Штип. – Конкретно кај учениците од...

УНИЦЕФ: Се намалува бројот на деца инфицирани со ХИВ

Детскиот фонд на Обединети нации (УНИЦЕФ) соопшти дека бројот на младите кои имаат ХИВ до 2030 година би можел да се намали за една...

Откако призна дека е ХИВ позитивен, Холивуд му сврте грб

Чарли Шин е се помалку баран од продуцентите на филмови и серии, откако пред две години јавно призна дека е ХИВ позитивен, па веќе...

Фејсон: Македонија има голем напредок во борбата против ХИВ и туберколоза

Македонија има направено голем напредок во борбата против ХИВ и туберколозата и во споредба со останатите земји во регионот има ниска преваленца на ХИВ,...

Сѐ повеќе заболени од ХИВ во општините во источна Македонија

ХИВ/СИДА во општините од  источна Македонија има сѐ повеќе. Предничат Штип и Кочани, покажуваат податоците од Центрите за јавно здравје. Во моментов, во петте...