10.1 C
Skopje
24.4.2019 - 6:17

Ознака: Хибриди

Велика Британија ги намалува субвенциите за хибридните возила

Велика Британија најави дека ќе ги намали субвенциите за купување на хибридни автомобили во рамки на пренасочувањето на фокусот на електрични модели. Купувачите на возила...

Тојота повлекува 2,4 милиони хибридни автомобили

Јапонскиот автомобилски гигант Тојота соопшти денеска дека ќе повлече повеќе од 2,4 милиони хибридни автомобили поради грешка која би можела да предизвика несреќи, по...

Хибридите се возила на иднината

Класичните бензински и дизел-автомобили полека но сигурно заминуваат во историјата. Сè почесто се зборува за алтернативни решенија за погонување на новите возила, електричните возила...