10.8 C
Skopje
28.10.2021 - 13:24

Ознака: Хераклеја

Со донација од САД ќе се конзервираат мозаиците кај Хераклеја

Со донација од 100.000 долари од САД ќе се изврши конзервација и презентација на мозаици и архитектура на археолошкиот локалитет Хераклеја кај Битола. - Среќна...

Хераклеја достапна и за лицата со инвалидитет

Археолошкиот локалитет Хераклеја во иднина  ќе биде достапна за сите граѓани, како и за лицата со инвалидитет. Во рамките на “Смарт – кул-тур “проектот финансиран...

Се реконструира „Римскиот пат“ кој води до „Хераклеја“

Во Битола од пред неколку дена во тек се реконструктивните работи на пристапниот пат, односно т.н. „Римски пат“ кој води до античкиот локалитет Хераклеа...

Концерт или кластер на Хераклеја

Општ впечаток е дека на концертот на хрватскиот пејач Петар Грашо беа прекршени сите безбедносни протоколи пропишани од Комисијата за здравство. Ова не е...

За Петар Грашо не важат протоколите

Хрватскиот пејач Петар Грашо синоќа одржа концерт на кој публиката на исполнетата Хераклеја не држеше дистанца, а повеќето посетители не носеа ниту маски, како...

Во локалитетот Хераклеја ќе се влегува и со лифт

Битола Во наредниот период покрај големиот број посетители од земјата и од странство, во амфитеатарот на локалитетот Хераклеја ќе можат да влегуваат и лицата со...

Европски пари за нов влез за Хераклеја

Во наредниот период, по завршувањето на проектот, посетителите на археолошкиот локалитет Хераклеја ќе можат до Амфитеатарот да стигнат по нова монтажна пешачка патека. Покрај тоа...

Хераклеја доби трајна заштита за идните генерации

Со добивањето на статусот на Хераклеја Линкестис за споменичка целина, од особено значење со поткатегорија „со големо значење“, Хераклеја доби трајна заштита за идните...

Му се оствари сонот на Лумановски да свири во Хераклеја

Вечерва во рамките на „Бит-фест“, со оркестарот „Њујорк џипси ол стар“, Лумановски ќе одржи целовечерен концерт. Интересот за овој концерт во Битола е огромен....

Спектакуларен концерт на Исмаил Лумановски и Њујорк Џипси Олл Старс ...

Тие што имаа можност да присуствуваат на целовечерниот концерт на Исмаил Лумановски - Смајко и неговиот бенд, Њујорк Џипси Олл- Старс, откако ...