Ознака: хегемонија

Си: Кина не се стреми кон глобална хегемонија

Во говорот по повод 40-годишнината од воведувањето на економските реформи во Кина, кинескиот претседател порача дека на глобалната суперсила „никој нема да ѝ кажува...

Опаѓа ли американската светска хегемонија?

Натамошниот развој на настаните што директно имаат врска со одредувањето на степенот и нивото на американската светска хегемонија, на која светот не само што...