Ознака: „Харковски басни“

Книгата „Харковски басни“ на македонски

„Македоника литера“ неодамна ја објави книгата „Харковски басни“ на украинскиот автор Григориј Сковорода, во превод од украински на македонски јазик на Ленче Тосева. Григориј Савич...