22 C
Skopje
18.9.2018 - 21:53

Ознака: Хавиер Солана

Глобализмот е робовладетелство

Денешниот глобализам има една единствена цел. Елитите треба да завладеат со светот сосема и целосно, а другите деведесет и пет отсто од популацијата да...

Нов модел на човечка безбедност

Станува сè појасно дека глобализацијата не прогресира постепено, туку низ подеми и падови. Во моментов се чини дека процесот е во опаѓање, спречен од...

Кризата на Западот

По скорашниот самит на Г7 самитот во Канада, повеќе нема сомнежи дека Западот е во криза. Точно, „западните“ држави често водеа различни надворешни политики...

На Солана му бил забранет влез во САД?

САД му забраниле влез во земјата на Хавиер Солана, поранешен генерален секретар на НАТО и бивш шеф на дипломатијата на ЕУ и на Шпанија,...

САД му забранија влез на Хавиер Солана

САД му забранија влез во земјата на Хавиер Солана, поранешен генерален секретар на НАТО и екс министер за надворешни работи на Шпанија, поради патување...