Ознака: фронтови

Борба против третиот бран на коронавирусот на повеќе фронтови

Здравствените власти во земјите од регионот, покрај со зголемениот број на заболени лица од ковид-19, се соочуваат и со сѐ поголемите притисоци за олабавување...

Судири меѓу суперсилите на сите фронтови

САД наредната година ќе ја заострат стратегиската офанзива против Кина. Вашингтон ќе наметнува царини, санкции и други ограничувања за новите технологии, а ќе го...

Кој прв ќе ја спушти топката

Ердоган и Трамп мора да направат чекори, макар и симболични, во насока на намалување на тензиите, пред да биде предоцна и да се направи...