16.7 C
Skopje
27.5.2019 - 8:22

Ознака: Фронтекс

Десет илјади граничари ќе ја чуваат ЕУ од мигранти

Со 10.000 полицајци на Фронтекс, ЕУ планира да ги заштити своите граници од надворешно влијание и со тоа да го зголеми нивото на безбедност...

Русинка спасена откако поминала 14 часа во море

Руска туристка е спасена по 14 часа поминати во море, откако вчера морските струи ја однеле во близина на градот Ретимно на Крит. Таа успеала...

Се договара мисија на Фронтекс за справување со мигрантите

Црногорскиот весник „Вијести“ јавува дека Владата усвоила предлог за почнување преговори со Европската Унија за припадници на европската гранична мисија Фронтекс да се распоредат...

„Вијести“: Црна Гора договара мисија на Фронтекс за справување со мигрантите

Црногорската весник „Вијести“ јавува дека Владата усвоила предлог за отпочнување на преговори со Европската Унија со цел припадници на европската гранична мисија Фронтекс да...