Ознака: фрески

Г.г. Стефан: Фреските денес живеат во време кое за нив има...

Македонската академија на науките и уметностите денеска ја промовираше монографијата „Богородица Перивлепта (Свети Климент) во Охрид“ – седма од десет тома избрани дела на...

Како германски студенти ги видоа фреските во Курбиново

Фотографиите изложени на изложбата се направени пролетта 2016 година од студентите од универзитетот „Џорџ Август“ од Гетинген, Германија во рамките на проектот „Маско 360“....

Изложба за фреските од црквата „Св. Ѓорѓи“ во Курбиново

Во Музеј на Град Скопје вечер од 20 часот ќе биде отворена изложба „Обновување на сликарството на црквата ’Св. Ѓорѓи’ во Курбиново – ремек-дело...