19.3 C
Skopje
20.7.2019 - 1:29

Ознака: Франц Кафка

Кафка и патувачката кукла

136 години од раѓањето на Франц Кафка Една година пред неговата смрт, славниот писател Франц Кафка (3 јули 1883 - 3 јуни 1924) доживеал необично...

Германија му ја врати на Израел оставината на Макс Брод, пријател...

Германија му ги предаде на Израел илјадниците документи на Макс Брод, најдобриот пријател на Франц Кафка и извршител на неговиот тестамент, кои кријат досега...

„Главата на Франц Кафка” – трета книга од едицијата „Прашки ракописи“

Издавачката куќа „Везилка 2011“ ја објави  „Главата на Франц Кафка" - трета книга од едицијата „Прашки ракописи" на писателот Ристо Лазаров. Претходно во оваа едиција...