Ознака: Французинка

„Европскиот оскар“ за Французинката Жилиет Бинош

Француската актерка Жилиет Бинош е годинашна добитничка на почесната награда на ЕФА (Европската филмска акдемија) за европски придонес на светската кинематографија. Специјалната награда на...