Ознака: Франсоа Макрон

Макрон: Историјата се заканува да го повтори својот трагичен тек

На централната церемонија во Париз, чиј домаќин беше францускиот претседател Франсоа Макрон, учествуваа претседателите и премиерите на речиси 80 држави од сите пет континенти...

Макрон во тешка мисија кај Трамп

Големи се влоговите од средбата, на која се очекува Макрон да го постави прашањето за идните планови за Сирија по неодамнешните заеднички ракетни напади....