-10 C
Skopje
17.1.2019 - 10:33

Ознака: фотограф

Се надевам ќе создадеме музеј на фотографија

Меморијалниот комплекс на Француските воени гробишта во Битола е единственото место каде што постојано се изложени фотографии од браќата Манаки, укажува директорот на Македонскиот...

Редок бел ирвас забележан во бајковита средба

Фотографот Мадс Нордсвин од Осло сподели слики од редок бел ирвас, на кој налетал додека бил на прошетка со пријателите во северна Норвешка. Тој...

Ќе ги видиме славните портрети на големиот Феликс Надар

Организатори на изложбата се Францускиот институт во Скопје и Националната галерија на Македонија, во соработка со престижниот „Жо де пом“ вo Париз, Медијатеката за...

„Ѕидови за вас, прекрасни луѓе“ – изложба на Роберт Јанкулоски во...

„Ѕидови за вас, прекрасни луѓе“ претставува цитат „позајмен“ од еден графит напишан на фасадата на Архитектонскиот факултет во Скопје кон крајот на деведесеттите години...

Колодиумската фотографија е неповторлива

Сашо Н. Алушевски, фотограф На еден од старите камени ѕидови на „Куршумли-ан“, каде што до минатата недела се одвиваше фестивалот „Македокс“, беа изложени фотографии направени...

Повеќе се гледам како создавач на расположенија отколку како раскажувач

Кој сум јас да кажувам што е добро, а што лошо. Тоа е најсубјективната работа. Но имам своја лична визија за тоа што е...