27.6 C
Skopje
26.4.2019 - 16:19

Ознака: фотографии

Дали фотографијата е подготвена за (р)еволуција?

Присуството на фотографијата е исклучително важно за одредување на современиот дискурс на локалната уметничка сцена. Доследноста во класичниот пристап на употреба на фотографијата покажува...

„Рудиќ галерија“ се отвора во Скопје

Под наслов „Рудиќ галерија“ утревечер во Скопје, во 20 часот, ќе биде отворена нова галерија, изложбено место за фотографија и за визуелни медиуми на...

Фотографии на Африм Спахиу во „Чифте-амам“

Изложба на фотографии од Африм Спахиу ќе биде отворена вечерва, во 19.30 часот, во националната галерија „Чифте-амам“ во Стара чаршија. Спахиу е исклучително значаен...

Ромското живеење преку 150 фотографии

По повод Светскиот ден на Ромите, 8 април, здружението за развој и интеграција на младите Роми „Преродба“ од Кичево подготви богата изложба на фотографии...

Најдобрите фотографии направени со дрон во 2018 година

Секоја година „СкајПиксел“ прегледува илјадници фотографии направени со дрон. Прогласените победниците добиваат опрема за фотографирање. Добитникот на најдобра фотографија за 2018 година е Дерик...

Изложба на фотографии на тема „Спречување на насилен екстремизам“ во Македонија

Со изложба на фотографии на тема „Спречување на насилен екстремизам” продолжија активностите од проектот „Јакнење на отпорноста на локалните заедници кон насилен екстремизам во...

Локумот и запалките заменети со фотографии и видеа

На прашањето какви теренски активности планираат двете најголеми партии од македонскиот блок за претседателските избори, и СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ одговорија дека партиите, покрај класичното...

Во Кратово изложба на фотографии „По трагите на Св. Кирил и...

Во Домот на културата „Лазар Софијанов” во Кратово денеска ќе биде отворена изложбата на фотографии „По трагите на Св.Кирил и Методиј“. Изложбата ќе се...

Низ фотографии раскажани добрите руско-македонски односи

Изложба на фотографии од самите почетоци од руско-македонските дипломатски односи до денес е отворена во холот на Македонската филхармонија. Меѓу нив се фотографии од...

Воислав Пехчевски: Со сликањето и со пишувањето се обидувам да ја...

Воислав Пехчевски е човечко суштество чии микро-телесни честички се родени од времето на создавањето на ѕвездите, родум е од планетата Земја. Дипломиран економист кој...