18.3 C
Skopje
17.6.2019 - 3:28

Ознака: фосилни остатоци

Откриените фосилни остатоци од слонот стари осум милиони години

Фосилни остатоци од изумрен слон од пред околу осум милиони години се откриени во близина на неготинско Долни Дисан. Според првичните согледувања, најверојатно станува...

Уникатно палеонтолошко откритие во близина на неготинско Долни Дисан

Фосилни остатоци од изумрен вид на слон се откриени во близина на неготинско Долни Дисан, што се оценува како уникатно палеонтолошко откритие, информираат од...