26.5 C
Skopje
14.10.2019 - 15:33

Ознака: Фосили

Откриени остатоци од изумрен слон пред околу осум милиони години

Фосилни остатоци од изумрен слон од пред околу осум милиони години се откриени во близината на неготинско Долни Дисан. Според првичните согледувања, најверојатно станува...